Доступність посилання

ТОП новини

МЗС обiцяє допомогти морякам, засудженим у Венесуелi


Мiнiстерство закордонних справ України має намiр допомогти двом засудженим за перевезення наркотикiв українським морякам у Венесуелi для їх повернення в Україну.

«Наразi вивчається це питання, щоб застосувати практику умовно-дострокового звiльнення засуджених українських морякiв», – повiдомив директор департаменту iнформацiйної полiтики Мiнiстерства закордонних справ України Олег Волошин.

За його словами, якщо українцi подаватимуть апеляцiю на рiшення суду, то МЗС України сприятиме їм у цьому.

Крiм того, як заявив Волошин, наразi вирiшується питання оплати адвокатських послуг, i, якщо буде необхiднiсть, то МЗС України допоможе знайти спонсорськi кошти для цього.

Представник МЗС також поiнформував, що у вереснi також вiдбудеться вiзит глави МЗС Венесуели в Україну, пiд час якого обговорюватиметься, зокрема, й питання долi двох українських морякiв.

«Українська сторона рiшуче налаштована на те, щоб цi люди якнайшвидше повернулися в Україну», – наголосив дипломат. Волошин також додав, що українська сторона сподiвається, що влада Венесуели пiде назустрiч у вирiшеннi цього питання.

Двох громадян України – членiв екiпажу судна B Atlantic затримали 13 серпня 2007 року в порту Венесуели за пiдозрою в причетностi до незаконного перевезення 128 кілограмів кокаїну.

Судовий процес у цiй справi затягнувся, у зв’язку з чим керiвництву Венесуели направили листи вiд Президента України та глави українського МЗС iз проханням провести суд над українськими громадянами на належному рiвнi.

Венесуельський суд 13 серпня цього року засудив двох українських морякiв до дев’яти рокiв ув’язнення.
XS
SM
MD
LG