Доступність посилання

ТОП новини

ООН проводить надзвичайну сесію щодо Пакистану


Організація Об’єднаних Націй скликала вчора надзвичайну сесію своєї Генеральної Асамблеї щодо надання допомоги Пакистанові, де триває гуманітарна криза внаслідок повені.

Із ініціативою провести спеціальне засідання виступив Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун після візиту до цієї країни.

Міністр закордонних справ Пакистану Шах Мехмуд Куреші попередив, що відмова у допомозі його країні може бути використана екстремістами.

Державний секретар США Гілларі Клінтон під час свого виступу на засіданні сесії повідомила, що Сполучені Штати збільшать допомогу Пакистанові на 60 мільйонів доларів – загалом до 150 мільйонів.

Міністр міжнародного розвитку Великої Британії Андрю Мітчелл заявив, що Лондон подвоює свій внесок до приблизно 100 мільйонів доларів.

А міністр закордонних справ Бельгії Стевен Ванакере, який виступив від імені Європейського Союзу, оголосив, що ЄС додасть іще 30 мільйонів євро до раніше обіцяних 110 мільйонів.

ООН називає найбільшу в Пакистані гуманітарну кризу однією з найгірших світових катастроф. Після трьох тижнів повені у Пакистані без даху над головою залишилися близько 4 мільйонів людей, стихія забрала життя 1600 мешканців країни, всього потерпілими вважаються близько 20 мільйонів осіб.

За підрахунками ООН, для боротьби з наслідками стихії терміново потрібні 460 мільйонів доларів. До нинішнього засідання вдалося зібрати лише близько половини цієї суми.
XS
SM
MD
LG