Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинськ відзначає 260-річчя


Дніпродзержинськ сьогодні святкує своє 260-річчя. Урочисті заходи з нагоди ювілею «міста чавуну та сталі» триватимуть чотири дні, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Стартує святковий марафон урочистими зборами, концертом у музично-драматичному театрі імені Лесі Українки та покладанням квітів до монументу Прометеєві.

У програмі святкувань для гостей і мешканців – екскурсії історичною частиною міста, фестиваль церковного передзвону «Дніпровський дзвін», концерти, спортивні змагання, веломарафон, байкер-шоу.

На містян очікує виставка робіт фотографів та художників міста «Місто очима художників та фотографів», Містечко майстрів, фестиваль етнічних культур «Сузір’я злагоди», Містечко кулінарів із проведенням кулінарних конкурсів, випіканням рогу достатку, святом хліба, святом сала тощо.

У неділю в рамках ювілею проведуть музейне свято «Моя Україно, моє рідне місто!», під час якого відбудеться симпозіум майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва та майстер-класи.

Дніпродзержинськ (до 1936 року – Кам’янське) Дніпропетровської області заснований 1750 року на місці козацьких займищ, є одним із центрів металургійної і хімічної промисловості України. Населення складає понад 250 тисяч.
XS
SM
MD
LG