Доступність посилання

ТОП новини

В ООН обіцяють більше допомоги Пакистанові


Організація Об’єднаних Націй близька до мети зібрати 460 мільйонів доларів на термінову допомогу Пакистанові. На терміновій сесії на цю тему Генеральної Асамблеї ООН низка країн пообіцяла надати на це додаткові кошти.

Після засідання міністр закордонних справ Пакистану Шах Мехмуд Куреші сказав, що його запевнили: 460 мільйонів доларів зберуть «легко».

На засіданні в ООН, зокрема, державний секретар США Гілларі Клінтон під час свого виступу на засіданні сесії повідомила, що Сполучені Штати збільшать допомогу Пакистанові на 60 мільйонів доларів – загалом до 150 мільйонів.

Міністр міжнародного розвитку Великої Британії Андрю Мітчелл заявив, що Лондон подвоює свій внесок до приблизно 100 мільйонів доларів.

А міністр закордонних справ Бельгії Стевен Ванакере, який виступив від імені Європейського Союзу, оголосив, що ЄС додасть іще 30 мільйонів євро до раніше обіцяних 110 мільйонів.

Напередодні цього засідання в ООН заявляли, що з терміново необхідних приблизно 460 мільйонів доларів зібрана лише половина.

ООН називає найбільшу в Пакистані гуманітарну кризу однією з найгірших світових катастроф. Після трьох тижнів повені у Пакистані без даху над головою залишилися близько 4 мільйонів людей, стихія забрала життя 1 тисячі 600 мешканців країни, всього потерпілими вважають близько 20 мільйонів осіб.
XS
SM
MD
LG