Доступність посилання

ТОП новини

Франція стурбована свободою слова і правами людини в Україні – посол


Франція стурбована ситуацією з дотриманням прав людини й свободою засобів інформації в Україні, сказав посол Франції Жак Фор в інтерв’ю журналові «Профіль».

Посол наголосив, що його країна «дуже уважно» стежить за розвитком ситуації в Україні в сфері забезпечення функціонування правової держави, дотримання основних свобод і прав людини, реального плюралізму в політичному житті й роботі ЗМІ.

«З жалем можу зазначити, що є певні свідчення не зовсім позитивного розвитку ситуації в цих сферах», – сказав Фор.

Зокрема, серед негативних тенденцій відносно забезпечення політичного плюралізму посол назвав зміну закону про місцеві вибори напередодні їхнього проведення, що обмежує можливості участі політичних сил у цих виборах.

За його словами, також «не зовсім доречне змішання ролей деякими представниками державної влади». «Зокрема, я маю на увазі СБУ, яка, на мій погляд, зараз присутня практично в усіх сферах життя країни», – сказав посол. На його думку, ця тенденція «аномальна й викликає серйозну стурбованість».

Фор додав, що раніше Україна порівняно з іншими пострадянськими державами значно просунулася в забезпеченні прав і свобод людини, і висловив «щире бажання» Франції, щоб у жодному разі не сталося відступу назад.
XS
SM
MD
LG