Доступність посилання

ТОП новини

Україна та ЄС почали спільний проект по боротьбі з домашнім насильством


У рамках проекту Євросоюзу «Права дітей та жінок в Україні» сьогодні починається розповсюдження 50 тисяч інформаційних карток для жертв домашнього насильства в Україні.

За словами менеджера проекту Марини Єрмакової, «картки можна буде отримати на залізничних та автобусних станціях, по всій країні. Вони містять інформацію про те, до кого звертатись у разі випадку насильства. Та номери «гарячої лінії», на яку можна зателефонувати для отримання допомоги».

Розповсюдження карток – частина кампанії з поширення інформації на білбордах, в інтернеті, у друкованих ЗМІ; проходить вона у Києві, Львові, Донецьку, в Криму. Кампанію здійснюють експерти ЄС та Міністерства України у справах сім’ї та молоді.

За даними Єврокомісії, понад 50 відсотків українців потерпали від насильства у родинах упродовж свого життя, при чому 30 відсотків громадян України зазнавали насильства у дитячому та підлітковому віці. Українські жінки від домашнього насильства потерпають більше, ніж від пограбувань та зґвалтування незнайомцями.
XS
SM
MD
LG