Доступність посилання

ТОП новини

Член Венеціанської комісії Ставнійчук допускає можливість дострокових виборів Верховної Ради


Член Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) від України Марина Ставнійчук допускає, що у разі визнання Конституційним Судом неконституційним закону №2222-IV «Про внесення змін до Конституції України» можуть бути призначені дострокові вибори Верховної Ради й інших органів державної влади.

Про це вона сказала в ефірі телекомпанії «5 канал» 19 серпня.

«(Можливі) дострокові парламентські вибори, переобрання уряду і, можливо, інші вибори в державі за результатами скасування тексту Конституції України, за яким обиралися нинішні органи влади, зокрема і колегіальні, і одноособові», – сказала Ставнійчук.

Вона зазначила, що спрогнозувати рішення суду у цій справі дуже складно, але якщо зазначений закон про внесення змін до Конституції або до окремих її положень буде визнано неконституційним, виникне питання легітимності обрання і повноважень окремих діючих органів влади, обраних уже за Конституцією зі змінами від 2004 року.

У липні 252 депутати Верховної Ради направили до КСУ конституційне звернення, в якому просили оцінити конституційність закону №2222-IV «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року.
XS
SM
MD
LG