Доступність посилання

ТОП новини

Виконком ФФУ розгляне заяву Маркевича про відставку в середу


25 серпня в Будинку футболу відбудеться позачергове засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України, на якому розглядатимуть заяву Мирона Маркевича про звільнення з посади головного тренера національної збірної України, повідомило в суботу агентство «Інтерфакс».

Раніше того дня було оприлюднено коментар начальника юридичного відділу ФФУ Ганни Бордюгової, що підстав для звільнення Мирона Маркевича з посади головного тренера національної збірної немає.

Вона зазначила, зокрема, що стаття 39 Кодексу законів про працю не визначає як підставу для розірвання трудового контракту працівника «приниження честі, гідності як людини й суб’єкта футбольної діяльності» і містить тільки 4 підстави для звільнення: хвороба, інвалідність, порушення законодавства про працю й випадки, передбачені статтею 38 цього Кодексу.

Крім того, за її словами, звільнити Маркевича не можна, бо ФФУ отримала лише копію, а не оригінал заяви про звільнення, яку Маркевич мав би до того ж подати особисто.

У зв’язку з цим, мовилося в коментарі керівника юрвідділу ФФУ, немає можливості не тільки затверджувати, але навіть і розглядати прохання Маркевича про звільнення.

Раніше в суботу головний тренер збірної України з футболу Мирон Маркевич у заяві, розміщеній на сайті футбольного клубу «Металіст», попросив ФФУ про відставку.

У ній Маркевич висловив незгоду з рішенням контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ позбавити футбольний клуб «Металіст» 9 очок у чемпіонаті України. Маркевич є також головним тренером «Металіста».

Раніше Футбольна федерація України визнала матч 26-го туру сезону 2007/2008 року 17-го чемпіонату України з футболу між командами «Металіст» (Харків) і «Карпати» (Львів), що завершився 19 квітня 2008 року з рахунком 4:0, договірним і позбавив обидві команди по 9 турнірних очок у чемпіонаті України в сезоні 2010/2011 року.

ФФУ призначила Маркевича головним тренером збірної з футболу 1 лютого.
XS
SM
MD
LG