Доступність посилання

ТОП новини

АЕС в Ірані свідчить, що Тегеранові не потрібно збагачувати уран – США


Сполучені Штати заявили вчора, що початок роботи першої атомної електростанції в Ірані, паливо для якої надає Росія, свідчить: Тегеранові не потрібна власна програма збагачення урану.

США також визнають реактор, який збудувала Росія на АЕС у Бушегрі, за об’єкт цивільної атомної електроенергетики, відтак Вашингтон не вважає, що ця станція може становити загрозу режимові непоширення.

Ізраїль тим часом засудив початок завантаження ядерного палива в іранський реактор і назвав це «цілковито неприйнятним».

Міністерство закордонних справ Ізраїлю в письмовому зверненні закликало світову спільноту збільшити тиск на Іран, щоб домогтися від нього зупинити збагачення урану і будівництво реакторів.

Раніше вчора до атомного реактора АЕС у Бушегрі під наглядом інспекторів МАГАТЕ почали завантажувати ядерне паливо. Його надає Росія, яка також забиратиме відпрацьовані паливні елементи з радіоактивними матеріалами.

Світова спільнота звинувачує Іран, що його ядерна програма, частиною якої є створення циклу збагачення урану, насправді має на меті створити ядерну зброю. Іран заперечує це, але не надає переконливих доказів, що його програма суто мирна.
XS
SM
MD
LG