Доступність посилання

ТОП новини

В Україні б’ють рекорди з прапорами


У Тернополі в неділю встановили рекорд України, розгорнувши національний прапор завдовжки 9,5 кілометрів.

Прапор розгорнули з нагоди 19-ї річниці проголошення незалежності України навколо Тернопільського ставу, що в центральній частині міста, повідомило агентство «УНІАН». Стяг тримали близько 2 тисяч молодих людей-ровесників Незалежності, які приїхали до Тернополя з усієї області, а також усі охочі.

Як заявив представник фонду Книги рекордів України Олександр Бурміцький, акцію було проведено на високому організаційному рівні. «Настільки переконливого за довжиною прапора в Україні ще не розгортали. Можливо, щось подібне було за кордоном, але точно що не з нашим національним стягом», – сказав він.

Після проведення акції синьо-жовтий стяг поділять на 6 тисяч менших сегментів – прапорів, які розповсюдять серед навчальних та медичних закладів області, бібліотек, закладів культури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також частини рекордного стягу передадуть в усі музеї області.

Тим часом у Києві в неділю оголосили, що в понеділок, на День Державного прапора, партія «За Україну» має намір розгорнути на мості Патона в столиці синьо-жовту стрічку, яку назвали «найдовшою синьо-жовтою стрічкою України».

Але ця стрічка буде завдовжки тільки 1 кілометр 700 метрів, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

Стрічка має символізувати об’єднання обох берегів Дніпра під національною символікою. Її після закінчення акції теж розріжуть на частини, які роздадуть учасникам.
XS
SM
MD
LG