Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зшили «прапор української єдності» і розгорнули стяг довжиною 75 метрів


Сьогодні на Михайлівській площі в Києві відбулася акція «Прапор української єдності», присвячена Дню українського прапора. Координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко та близько 100 активістів зшили шестиметровий український прапор, що символізує об’єднання країни.

Схожі акціїї відбулися ще в 20 регіонах України.

Тим часом український прапор загальною площею 900 метрів квадратних розгорнули в Києві на Михайлівській площі та у козацькому селищі «Мамаєва Слобода». Довжина прапора – 75,18 метра – на думку організаторів дійства, є сакральною. За їхніми словами, дев’ятнадцятий рік Незалежності України, за літочисленням князівської доби, є 7518 роком від «створення світу».

Найбільший ж в Україні державний прапор розгорнули напередодні в Тернополі. Його довжина склала 9,5 кілометра. За даними Тернопільської облдержадміністрації, по завершенні урочистої церемонії розгортання прапора і занесення його до Книги рекордів України його розрізали на шість тисяч маленьких прапорів, які організатори пізніше планують передати школам, лікарням та бібліотекам Тернопільської області.

Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора.
XS
SM
MD
LG