Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшанували пам’ять жертв тоталітаризму


Сьогодні, в день підписання пакту Молотова-Ріббентропа, кілька сотень представників націонал-патріотичних організацій України прийшли на Михайлівську площу в Києві, щоб вшанувати пам’ять жертв злочинів комуністичного режиму.

Цього року організатори акції вирішили нагадати громадськості, що не лише діяльність нацистів є злочином проти людства. За їхніми словами, значно більшим є те зло, що чинилося на українських землях комуністичним режимом.

На думку народного депутата від НУНС Івана Зайця, в Україні проблема «національної пам’яті» завжди буде актуальною, оскільки протягом майже століття на українських землях панував «по суті людиноненависницький режим». «Ми повинні завжди відзначати цей день. Ми повинні закрити для тоталітарних режимів можливість нової появи, нового відродження», – заявив Заєць.

23 серпня країни Євросоюзу вшановують пам’ять жертв тоталітарних режимів. Рік тому Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив злочини всіх тоталітарних і авторитарних режимів проти людства і масові порушення прав людини.
XS
SM
MD
LG