Доступність посилання

ТОП новини

Спікер Литвин підтримує пропозицію Януковича щодо змін до Конституції


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтримує пропозицію Президента України Віктора Януковича про необхідність удосконалення Конституції країни.

«Конституцію було ухвалено в 1996 році, з того часу багато води збігло, змінилася політична еліта України, світ. Нам необхідно з цієї точки зору вдосконалювати Конституцію і, більше того, ці вдосконалення виконувати», – заявив Литвин у вівторок в ефірі радіостанції «Эхо Москвы».

За словами голови Верховної Ради, постановка Президентом питання про вдосконалення Основного закону країни «обумовлена громадською думкою».

«Позиції наші (голови Верховної Ради і Президента України) збігаються, я виходжу з того, що Президент повинен мати відповідні повноваження, бо Конституція наділяє його багатьма повноваженнями, але водночас важелів управління у нього зменшилося», – зазначив спікер.

Він заявив, що виступає за створення в Україні «єдиної вертикалі виконавчої влади».

Водночас спікер парламенту вважає нереальним проведення аналогій між Україною і Росією.

«У Росії сильна ідея державності, а у нас потрібно враховувати різні настрої і консолідувати їх в єдину політику», – зазначив Литвин.

Раніше у вівторок, виступаючи з нагоди Дня Незалежності України, Віктор Янукович заявив про необхідність удосконалення Основного закону країни.

«Я бачу оновлену Україну як державу зі стійкою політичною системою і готовий запропонувати суспільству її формулу. Це сильний Президент, у якого є практичні важелі координації, контролю, реалізації ключових питань реформ і стратегічного курсу країни. Це компетентний і політично структурований парламент із сильною коаліцією і впливовою опозицією. Це відповідальна і професійна виконавча влада, в якій немає недоторканних міністрів або голів адміністрацій», – заявив Президент України.
XS
SM
MD
LG