Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі опозиція об’єднується перед виборами


Лідери білоруських опозиційних рухів підписали у вівторок у Мінську угоду про координацію дій під час кампанії з виборів президента. Дату виборів можуть назвати вже 7 вересня – у перший день осінньої сесії Палати представників Національних зборів.

Угода, серед іншого, передбачає, що демократичні сили домовляються провести масову інформаційну кампанію з метою донесення до всіх жителів Білорусі даних про шкоду, яку наносить білоруському народові політика нинішнього президента. Крім того, опозиція бере на себе зобов’язання обговорити питання про створення координаційного центру передвиборчої кампанії на принципах рівності.

Однак досі неясно, чи зможе білоруська опозиція консолідуватися до такої міри, щоб визначити і підтримати єдиного кандидата в президенти.

Угоду підписали лідер кампанії під лозунгом «Говори правду!» Володимир Некляєв, голова партії лівих «Справедливий мир» Сергій Калякін і Об’єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько, лідер «Європейської коаліції» Микола Статкевич, керівники партії жінок «Надія» Олена Яськова і партії «Білоруська християнська демократія» Віталій Римашевський.
XS
SM
MD
LG