Доступність посилання

ТОП новини

Зникнення журналіста в Харкові розслідуватиме центральний апарат МВС


Справу про зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва розслідуватиме головне слідче управління МВС України, заявляє міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

«У нас є підозри, що можуть бути причетні представники правоохоронних органів, як чинні, так і звільнені. І тому, щоб не було витоку інформації, справу забирають до центрального апарату», – сказав урядовець.

При цьому міністр заявив, що під час збору первинних матеріалів щодо зникнення журналіста виявили достатньо критичних статей, які він друкував і у яких фігурує низка посадових осіб. За словами Могильова, вчора з Харкова приїхав його заступник Леонід Зима, який керує розслідуванням, і привіз підбірку публікацій Климентьєва. «Усі фігуранти (публікацій) будуть перевірені, опитані. Усі прізвища, які проходять по його публікаціях, вони всі будуть перевірятися», – запевнив міністр.

Водночас, відповідаючи на питання щодо керівництва харківської міліції, Могильов сказав, що говорити про зміну керівництва підстав немає.

Василь Климентьєв зник 11 серпня, і його місце перебування досі невідоме. Колеги вважають, що зникнення журналіста могло бути пов’язано з його професійною діяльністю.

Працівники міліції встановили, що 11 серпня журналіст виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі сріблястого кольору в невідомому напрямку. 15 серпня слідчий відділ Дзержинського райвідділу Харківського міського управління міліції порушив кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

17 серпня на Печенізькому водосховищі в човні, що плавав озером, відпочивальники знайшли мобільний телефон із сім-картою, що належала Климентьєву.
XS
SM
MD
LG