Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» скептично оцінює ймовірні зміни до закону про місцеві вибори


Партія «Наша Україна» сумнівається в тому, що Верховна Рада внесе суттєві зміни до закону про місцеві вибори на позачерговій сесії 30 серпня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

«Зрозуміло, що серйозних змін в закон про місцеві вибори ніхто вносити не збирається, оскільки це суперечить інтересам Партії регіонів та її сателітів», – мовиться в повідомленні «Нашої України». «Мета закону – створення передумов для монополізації влади в місцевих радах кількома найбільшими політичними силами», – вважають в партії.

Члени «Нашої України» вважають недостатнім намір коаліції внести зміни до закону тільки в частині скасування вимоги реєстрації місцевих організацій партій мінімум за рік до місцевих виборів і збільшення складу виборчих комісій на 3 члени.

«Ці косметичні зміни в закон, що вимагає капітальної перебудови, дозволять партіям діючої влади розпорошити опозиційний електорат і ще більше посилити свій вплив у виборчих комісіях», – зазначають партійці.

На їхню думку, Рада повинна дозволити самовисування на виборах депутатів всіх місцевих рад, а також мерів міст.

Чинний закон члени партії називають таким, що суперечить Конституції і в частині агітаційної діяльності кандидатів.

В «Нашій Україні» вважають, що метою проведення позачергової сесії Ради є тільки бажання членів коаліції зацікавити ЗМІ в період інформаційного затишшя.

На позачерговій сесії 30 серпня Рада має намір розглянути 3 питання, серед яких і зміни до закону про місцеві вибори.
XS
SM
MD
LG