Доступність посилання

ТОП новини

Перевіряти якість знань треба і після закінчення вишів – прем’єр


Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє, що потрібно регулярно проводити перевірки якості знань українців після закінчення навчання у вищих навчальних закладах.

«Необхідне впровадження більш ефективної системи вимог до якості вищої освіти в Україні. Передусім необхідно здійснити атестацію вишів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти та оцінити якість отриманих випускниками знань. Такі перевірки треба проводити як на останніх курсах, так і через три, п’ять і більше років після завершення вишу», – сказав Азаров на засіданні уряду, присвяченому питанням освіти.

За словами прем’єра, «неадекватне збільшення кількості вищих навчальних закладів» призвело до того, що в країні збільшилася кількість випускників, знання яких недостатні.

«Подивіться, порівняно з 1990 роком кількість вишів у нас збільшилася в 2,3 разу. Маємо загалом 861 виш і 2,6 мільйона студентів. У результаті такого абсолютно неадекватного збільшення ми отримали страшну і руйнівну хворобу – розмноження дилетантів», – сказав Азаров.

Вчора на засіданні Громадської гуманітарної ради Президент Віктор Янукович заявив, що Україні не потрібна наявна велика кількість закладів освіти. Глава держави навів дані, що сьогодні в Україні існують, зокрема, більш як 15 тисяч дошкільних закладів, близько 20 тисячі загальноосвітніх шкіл, 990 професійно-технічних навчальних закладів та 861 вищий навчальний заклад.
XS
SM
MD
LG