Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова розвивати інфраструктуру Іраку – Янукович


Україна готова надати свій економічний і науково-технічний потенціал для розвитку інфраструктури Іраку, заявляє Президент Віктор Янукович.

«Україна уважно стежить за розвитком ситуації в Іраку і зацікавлена в якнайшвидшій стабілізації ситуації в цій країні. Нас пов’язують давні традиції торговельно-економічних, науково-технічних і культурно-освітніх зв’язків. Ми готові залучити свій економічний і науково-технічний потенціал у проекти із розвитку об’єктів інфраструктури Іраку, його промислових потужностей», – сказав глава держави під час церемонії прийняття вірчих грамот від новопризначених послів іноземних держав.

Крім того, на церемонії Янукович наголосив, що чинна влада виступає за посилення ролі України як фактора стабільності та розвитку в регіоні, Європі та світі.

Як повідомляє прес-служба глави держави, виступаючи перед дипломатами, Президент наголосив, що Україна є європейською позаблоковою державою, відданою принципам міжнародного права, підтримки миру, безпеки і стабільності у світі.

«Стратегічною метою України є набуття повноправного членства в Європейському Союзі. Ведуться переговори щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС», – сказав Янукович.

За його словами, саміт Україна-ЄС, що відбудеться восени цього року, надасть важливого імпульсу подальшій співпраці. «Ми готові до якнайширшої взаємовигідної й рівноправної співпраці з усіма нашими партнерами, посилення ролі України як фактора стабільності і розвитку в регіоні, Європі та світі», – наголосив глава держави.

XS
SM
MD
LG