Доступність посилання

ТОП новини

Кремінь: кількість вишів потрібно скоротити шляхом об’єднання


Кількість вишів в Україні треба скоротити шляхом їх об’єднання, заявив в ефірі Радіо Свобода президент Академії педагогічних наук, член Гуманітарної ради при Президенті України Василь Кремінь.

«Потрібно з тих 235 державних університетів, вишів третього та четвертого рівня акредитації шляхом об’єднання перш за все в регіонах створити близько 100-120 університетів, які будуть більш ефективними. Це був би абсолютно виправданий крок», – заявив Кремінь

За його словами, насамперед від цього виграли б студенти, «бо вони навчалися б в університетах, де великі кафедри і де була б розвинута наука».

«По-друге, виграв би регіон, бо можна було б на стику різних спеціальностей готувати нових фахівців. Програє лише три чи чотири ректори, бо з п’яти вишів буде створено один, і буде один ректор і п’ять проректорів, а не 15-20, як зараз у цих чотирьох вишах. Тут потрібна лише політична воля і чітка розмова з людьми, яким треба показати, що це потрібно з огляду на інтереси країни в цілому та інтереси студентів», – заявив президент Академії педагогічних наук.

Напередодні на засіданні Гуманітарної ради президент Янукович виловився за необхідність скорочення кількості вишів в Україні.
XS
SM
MD
LG