Доступність посилання

ТОП новини

Ніколаєнко: критерії оцінювання вишів треба провести через закон про освіту


Голова громадської Ради освітян та науковців Станіслав Ніколаєнко в ефірі Радіо Свобода заявив, що насамперед необхідно через зміни до закону про освіту провести критерії оцінювання вишів, потім атестувати їх і лише після цього розглядати питання про скорочення вищих навчальних закладів в Україні.

«У законі необхідно чітко записати, якою має бути навчальна площа, а вона є визначена нормативом на одного студента, наявність бібліотеки, наявність підручників, під’єднання до інтернету, співвідношення студент – сучасна комп’ютерна техніка. Мають бути чітко прописані умови щодо викладачів, кількість професорів, кандидатів наук. І головне – ухвалювати остаточно рішення потрібно не лише за цими формальними ознаками, які можна підтасувати, а через зовнішнє незалежне оцінювання випускників», – заявив голова громадської Ради освітян та науковців.

Також, за словами Ніколаєнка, важливо уникнути політизації цього процесу, тому оптимізація кількості вишів має відбуватися після широкого обговорення і при контролі з боку громадськості.
XS
SM
MD
LG