Доступність посилання

ТОП новини

Німецький журналіст Шуллер СБУ «не цікавить»


Служба безпеки України не здійснювала жодних заходів щодо кореспондента німецької газети Frakfurter Allgemeine Zeitung Конрада Шуллера під час його перебування на території України. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

«Більше того, попри те, що вказаний журналіст не акредитований у Міністерстві закордонних справ України в установленому порядку, Шуллеру, на його ж прохання, запропонували зустрітися з керівником СБУ Валерієм Хорошковським, однак відповідної реакції з боку журналіста не було», – наголосили в прес-центрі і додали, що журналіст спецслужбу «не цікавить».

Раніше інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на інформацію самого Конрада Шуллера повідомило про те, що СБУ проводить допити осіб, які контактують з іноземними журналістами.

«За його словами, співробітники Служби безпеки неодноразово зустрічалися з людьми, з якими він контактував в Україні при підготовці журналістських матеріалів під час президентської кампанії. Як повідомив журналіст, ці зустрічі мали місце наприкінці квітня 2010 року. Кореспондент стверджує, що ще в червні цього року він звернувся з офіційним листом до голови СБУ Валерія Хорошковського з вимогою пояснити мету та підстави таких зустрічей», – пише видання.

При цьому журналіст і не заявляв про жодні заходи з боку СБУ проти нього особисто, які тепер спростовувала Служба безпеки.

Натомість в інтерв’ю «Українській правді» він сказав, що не отримав жодної відповіді чи іншої реакції на свого листа до Хорошковського, в якому він висловив бажання зустрітися.
XS
SM
MD
LG