Доступність посилання

ТОП новини

Не варто робити трагедії з інциденту навколо Ланґе – Янукович


Президент Віктор Янукович напередодні свого візиту до Німеччини дав інтерв'ю кільком німецьким ЗМІ, зокрема Дойче Велле.

Торкаючись, зокрема, затримання глави українського представництва Фонду Аденауера Ніко Ланґе, Президент заявив, що цей інцидент вичерпаний.

На питання, чи був інцидент з Ланґе непорозумінням, або існувала загроза втручання у внутрішні справи України, Янукович відповів: «Я сказав би так, що на рівні спеціальних служб ця робота ведеться, і обмін інформацією, він також існує з кожною країною... Тобто, конфлікти, які виникають, вирішуються шляхом переговорів, з'ясування обставин з двох сторін. Це певний процес, і дуже часто в цьому процесі важливо не робити, я сказав би так, з цього трагедії», – зазначив він.

На запитання, чи вважає Янукович, що глава СБУ Валерій Хорошковський «перебуває на своєму місці», Президент відповів: «Глава СБУ займається своїми професійними справами, вони не пов'язані ніяк з роботою засобів масової інформації».

«Що стосується власності, яка в нього є, він управління передав своїм родичам», – зазначив Янукович.

«У нас багато є чиновників, які прийшли зараз працювати в різні відомства, мали власність і мають, і вони управління цією власністю передали згідно з законом. Це не тільки в Україні, це всюди в світі», – сказав він.

Коментуючи питання про розгляд у суді справи щодо позбавлення телеканалів ТВі і 5 каналу частот, Янукович заявив: «Будь-які питання, в яких є протилежні точки зору, треба вирішувати в судах. Це буде відповідати принципам демократичного суспільства».

«Якщо було рішення Нацради з виділення цих частот за межами законів, Національна рада повинна за це відповідати... Якщо Нацрада зупинила своє рішення незаконно, вона також повинна за це відповідати. Тому крапки над «і» розставить суд», – наголосив Президент.

«Що стосується взагалі питання свободи слова, я багато зустрічаюсь з представниками ЗМІ. І я завжди ставлю одне питання: наведіть конкретні приклади, які стосуються питань перешкоджання свободі слова в Україні з боку влади», – додав Янукович.

У понеділок, 30-го серпня, Президент України відвідає з першим візитом на цій посаді столицю Німеччини, де проведе переговори з канцлером Анґелою Меркель. Напередодні Віктор Янукович відповів на запитання української редакції Deutsche Welle, телебачення і радіо ARD, а також газети Frankfurter Allgemeine.
XS
SM
MD
LG