Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» проти спорудження пам'ятника Катерині II у Кременчуці


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» виступає проти спорудження пам'ятника російській імператриці Катерині II у Кременчуці Полтавської області.

«Постать Катерини II стоїть в одному ряду з ворогами Української держави Леніним, Сталіним та Гітлером. Зазначені персони мали на меті лише одне – не допустити того, щоб українці мали власну державу. Наша позиція є однозначною: на українській землі немає місця для пам'ятників ворогам Української державності», – наводить прес-служба Полтавської облорганізації ВО «Свобода» слова заступника голови облорганізації Сергія Галати.

Як стверджує прес-служба, її позицію підтримує інтелігенція Кременчука.

Наприкінці серпня на адресу Кременчуцького міського голови Миколи Глухова надійшов лист Полтавської обласної громадської організації «Русская община» в Полтавській області з пропозицією встановити в місті пам'ятник Катерині II. У листі зазначено, що саме з її правлінням пов'язаний розквіт Кременчука.

Імператриця Катерина II відвідала Кременчук у 1787 році. До її приїзду в місті було побудовано палац, який розписав художник Володимир Боровиковський. А під час російсько-турецької війни (1787-1791 рр.) Кременчук став центром суднобудування: у гирлі річки Кагамлик працювала суднобудівельна верф.
XS
SM
MD
LG