Доступність посилання

ТОП новини

Влада Києва вивчає обґрунтованiсть пiдвищення ціни проїзду в метро


Вартiсть проїзду в Київському метрополiтенi буде збiльшена до двох гривень пiсля вивчення вiдповiдностi цього тарифу економiчно обґрунтованому рiвню. Про це заявив заступник голови Київської мiськадмiнiстрацiї Анатолiй Голубченко, повiдомляє прес-служба столичної мерiї.

«Наразi ми ще раз перевiряємо вiдповiднiсть цього тарифу економiчно обґрунтованому рiвню, вивчаємо прибутковiсть та проблемнi фiнансовi питання комунального пiдприємства. Але разом iз тим ми не можемо не виконати постанову суду, тому рiшення про введення тарифу в дiю буде ухвалене вiдразу ж пiсля завершення детального вивчення ситуації», – заявив Голубченко.

Вiце-мер також наголосив, що розпорядження Київської мiськадмiнiстрацiї про змiну тарифу на проїзд у столичному метро було пiдписане на виконання рiшення Окружного адмiнiстративного суду Києва.

«Своєю постановою суд задовольнив позов КП «Київський метрополітен» щодо необхiдностi поновлення у дiї тих тарифiв, якi згiдно з розрахунками комунального пiдприємства є економiчно обґрунтованими», – нагадав Голубченко.

27 серпня вийшло розпорядження Київської мiськадмiнiстрацiї про пiдвищення тарифу на проїзд у столичному метрополiтенi з 1,7 до 2 гривень Згiдно з розпорядженням, воно мало набути чинностi пiсля публiкацiї в ЗМI.

У мунiципальнiй газетi «Хрещатик» це розпорядження поки що не оприлюднили. Виконувач обов’язкiв голови Київської мiськадмiнiстрацiї Олександр Попов заявив, що тариф буде пiдвищений через один-два тижнi.
XS
SM
MD
LG