Доступність посилання

ТОП новини

США сьогодні мають офіційно оголосити про завершення бойових операцій в Іраку


Сполучені Штати сьогодні мають офіційно оголосити про завершення бойових операцій в Іраку. Це станеться через сім з половиною років після вторгнення, яке повалило режим Саддама Хусейна.

Президент Барак Обама виступить із телезверненням із Овального кабінету Білого дому і розповість про завершення бойової стадії іракської кампанії, майбутню роль США в Іраку і концентрацію американських зусиль на боротьбі з талібами в Афганістані. Обама, який у березні 2003 року виступав проти початку бойових дій в Іраку, під час президентської виборчої кампанії 2008 року обіцяв покласти край війні.

Попри офіційне припинення бойових операцій, Сполучені Штати залишають в Іраку майже 50 тисяч добре озброєних солдатів для підготовки іракських військовослужбовців, надання допомоги у відновленні країни і реагування на потенційні проблеми з безпекою в Іраку.

Віце-президент США Джо Байден прибув до Багдада для офіційного відзначення завершення бойових дій. Він планує зустрітися з керівниками Іраку і запевнити їх у тому, що Сполучені Штати прагнуть будувати з цією країною довгострокові партнерські відносини.
XS
SM
MD
LG