Доступність посилання

ТОП новини

Україна може запровадити мито на експорт гречки


Президент України Вiктор Янукович доручив розглянути можливiсть введення мита на експорт гречаної крупи вiдповiдно до правил Свiтової органiзацiї торгiвлi.

Як повiдомляє прес-служба глави держави у вiвторок, Янукович пiдписав доручення щодо стабiлiзацiї ситуацiї на ринку продовольчих товарiв, забезпечення доступностi для населення товарiв першої необхiдностi та запобiгання необґрунтованому зростанню цiн.

«Уряд разом з Антимонопольним комiтетом України та регiональними органами виконавчої влади має термiново перевiрити обґрунтованiсть стрiмкого пiдвищення цiн на продовольчi сiльськогосподарськi товари, зокрема на гречану крупу», – наголошується в повiдомленнi.

Чиновники також мають термiново провести переговори з країнами-експортерами гречаної крупи для забезпечення покриття попиту в Українi, розглянути питання запровадження дотацiї на посiви гречки та ф'ючерсних контрактiв на закупiвлю гречаної крупи Аграрним фондом у сiльськогосподарських виробникiв.

Крiм того, Кабiнет Мiнiстрiв зобов'язаний забезпечити складання довготермiнових прогнозiв балансiв виробництва, споживання та експорту-iмпорту сiльськогосподарської продукцiї з метою запобiгання виникненню дисбалансiв на продовольчих ринках.
XS
SM
MD
LG