Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Президент Янукович привезе з Китаю багатомільярдні інвестиції


Україна сподівається на отримання багатомільярдних китайських інвестицій після державного візиту Президента Януковича до КНР. Як заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Волошин, серед пріоритетів українсько-китайської співпраці – відновлення політичного діалогу як запоруки до активізації китайського капіталу на українському ринку.

«Китай для нас як країна, що має величезні – надлишкові навіть – фінансові ресурси, є потенційним потужним інвестором. Особливо у контексті підготовки до Євро-2012. Ми переконані, що і за підсумками, і під час візиту будуть підписані важливі угоди – і за підсумками візиту китайські інвестиції в Україну зростуть у рази. Тому що – а ми всі знаємо специфіку китайської політичної та економічної системи – успіх у політичному діалозі автоматично стає стимулом для китайських компаній активніше інвестувати в Україну. Тобто, головне для нас – це той курс, який визначив Президент: це економізація дипломатії. Активний розвиток партнерства з Китаєм якраз і є практичним втіленням цього курсу», – заявив Волошин.

Речник МЗС також наголосив, що нині в Україні за умов політичної стабільності інвестиційний клімат має поліпшитись, і інтерес іноземних інвесторів до українського ринку зросте.

Президент Віктор Янукович перебуватиме з державним візитом у КНР 2-5 вересня. У рамках візиту, серед іншого, заплановані зустрічі з фінансистами та бізнесменами Китаю та інших азійських держав у Гонконгу та у Шанхаї, де проходить всесвітня виставка ЕКСПО-2010.
XS
SM
MD
LG