Доступність посилання

ТОП новини

Чому чинна влада втратила інтерес до приватизації (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Отримавши кредит МВФ, українська влада ніби втратила інтерес до самостійного наповнення держбюджету. Серед аргументів газета «День» наводить затягування процесу приватизації, надто ж з «Укртелекомом». За сім місяців цього року виторг Фонду держмайна від приватизації складає менше 5% його зобов’язань перед держбюджетом. Про це йдеться в статті «Приватизаційна безвихідь, або Україна програє змагання за інвестиції».

Незважаючи на сприятливу цінову кон’юнктуру, уряд не дозволяє аграріям і зернотрейдерам заробляти на експортних поставках. Це, як стверджує газета «Економічні відомості», ставить під загрозу посівну компанію. Видання констатує, що Україна за липень-серпень цього року заробила на зовнішніх ринках до 300 мільйонів доларів. Могла ж бути ця сума в півтора раза більше. Продовження теми в публікації «Уряд вбиває агробізнес».

Неправдива й оманлива рекламна інформація щодо ліків та їхньої якості сьогодні набула масового характеру і загрожує серйозними наслідками для громадян. Людина, в кращому випадку, втрачає гроші, в гіршому ж – хворий втрачає дорогоцінний час і наражає своє життя і здоров’я на небезпеку. Попри заклики фахівців не довіряти рекламі і не вживати ліків без призначення, люди продовжують займатися самолікуванням. Тому Антимонопольний комітет виступає в цьому питанні категорично: рекламу медикаментів і біологічно активних добавок треба заборонити. Цю позицію в газеті «Вечірній Київ» озвучує голова Комітету Олексій Костусєв. Стаття називається «Пігулка від здоров’я».

Соціальне сирітство сприяє деградації суспільства, переконує газета «Голос України». Вихованням покинутої малечі займаються державні заклади й прийомні сім’ї. Або ж їх беруть під опіку. Однак в опікунів нерідко виникають моральні й матеріальні проблеми, які потребують своєчасної й адекватної реакції як з боку держави, так і громадськості. Про ці проблеми докладніше парламентське видання розповідає у кореспонденції «Не борітеся за щастя всіх. Витріть сльозу хоч б однієї дитини».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG