Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Ху Цзіньтао домовилися підвищувати рівень відносин України і Китаю


Президент України Віктор Янукович і голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао підписали спільну заяву стосовно підвищення рівня українсько-китайських відносин. Підписання документа відбулося сьогодні у Пекіні в рамках державного візиту Президента України в Китай.

Як повідомляє прес-служба українського глави держави, під час зустрічі з Януковичем лідер Китаю заявив, що візит Президента України в Китай стане сильним поштовхом до «подальшого зміцнення взаєморозуміння та дружби» між Китаєм і Україною і виведе відносини країн «на більш високий рівень».

Зі свого боку, Президент України заявив, що українська делегація з «великим задоволенням» прибула в Китай, а Україна, за словами Януковича, «багато років з великим інтересом та доброзичливістю спостерігає за розвитком Китаю як сучасної сильної країни».

Янукович подякував голові Китаю за його послідовність та наполегливість у виконанні спільних рішень, ухвалених лідерами України та Китаю під час зустрічі у Вашингтоні (США), і за привітання українського народу із Днем незалежності.

Ху Цзіньтао наголосив на важливості для Китаю позиції глави української держави, відповідно до якої відносини з Китаєм є одним із пріоритетних напрямків зовнішньої політики України. «Ми це високо цінуємо», – заявив лідер Китаю.

Ху Цзіньтао висловив готовність обмінятися з Януковичем думками з питань двосторонньої співпраці та з інших тем, які становлять взаємний інтерес.

Сьогодні почався п’ятиденний державний візит Віктора Януковича до Китаю.

XS
SM
MD
LG