Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович: договір про купівлю «Мерседеса» для підприємства Мін’юсту розірваний


Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявляє, що договір купівлі-продажу автомобіля «Мерседес» для Державного підприємства «Інформаційний центр», що перебуває в управлінні Мін’юсту, розірваний.

«Автомобіль, який намагалося придбати підприємство, яке здійснює функції по обслуговуванню інформаційних мереж Міністерства юстиції, не виїжджав за межі того салону, де його купували. Пробіг у нього – нуль метрів, кошти за нього не сплачувались, жодної гривні. І після моєї розмови з керівником підприємства був розірваний за згодою обох сторін договір про його купівлю», – сказав Лавринович.

За його словами, це підприємство є самостійним суб’єктом господарської діяльності, який не належить до органу влади. «Там немає державних службовців. Є певні технічні засоби, які використовує це підприємство для своєї роботи. Зрозуміло, що вони використовують і автомобільний транспорт, але транспорт такого класу для цього явно не потрібний, тому до моєї поради прислухалися, хоча, звичайно, у мене повноважень регулювати це питання немає. Але до моєї рекомендації прислухалися відразу і реалізували її належним чином», – наголосив міністр.

17 серпня деякі ЗМІ з посиланням на Міністерство економіки повідомили, що Державне підприємство «Інформаційний центр» придбало автомобіль «Мерседес» вартістю понад мільйон гривень.

Того ж дня заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман повідомила, що міністр юстиції «наполегливо порадив» керівнику ДП «Інформаційний центр», яке перебуває в управлінні Мін’юсту, відмовитися від придбаного автомобіля.
XS
SM
MD
LG