Доступність посилання

ТОП новини

Росія може приєднатися до проектів «Східного партнерства» – МЗС Польщі


Російська Федерація може приєднатися до проектів, реалізованих в рамках нової програми Європейського Союзу «Східне партнерство».

Як повідомляє українське агентство «УНІАН», посилаючись на заяву, яку зробив прес-секретар польського МЗС Пйотр Пашковський, про таку можливість заявив у Варшаві в четвер міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

За словами прес-секретаря, Лавров, котрий брав участь в нараді польських дипломатів, заявив, що Росія може бути зацікавлена в реалізації низки проектів, які відповідатимуть її інтересам.

«Міністр Лавров сказав, що чекає на конкретизацію проектів, і коли вони будуть представлені, можливо, російська сторона розгляне участь в деяких з них», – сказав Пашковський.

Водночас прес-секретар повідомив, що на зустрічі не порушувалося питання участі Росії в так звані групі держав-друзів «Східного партнерства», створення якої ініціював у травні цього року глава польського МЗС Радослав Сікорський.

МЗС Польщі розраховує, що група держав-друзів «Східного партнерства» буде створена до 2011 року.

На думку Сікорського, до цієї групи можуть увійти держави, які захочуть брати участь у програмах, реалізованих в рамках ініціативи, та потенційні донори, зокрема, Росія, Норвегія, Канада, Японія та США.
XS
SM
MD
LG