Доступність посилання

ТОП новини

Уряд ініціює диференційовані податки на доходи осіб, податок на депозити і нерухомість


Кабінет Міністрів ініціює запровадження диференційованого оподаткування доходів фізичних осіб, повідомив прем’єр Микола Азаров, представляючи доопрацьований урядом проект Податкового кодексу.

За його словами, відповідно до нової редакції проекту, фізичні особи з доходами до 10 мінімальних зарплат будуть сплачувати податок на прибуток за ставкою 15%, а з доходами понад 10 мінімальних зарплат – 17%. Попередня версія проекту кодексу передбачала сплату всіма фізособами податку на доходи за ставкою 15%.

З 1 липня цього року мінімальна зарплата в Україні становить 888 гривень, з 1 грудня має становити 922 гривні.

Крім того, Кабінет Міністрів ініціює запровадження податку 5% на доходи, одержувані фізичними особами від розміщення депозитів у банках, при сумі депозиту від 200 тисяч гривень. Як заявив Азаров, понад 90% громадян мають депозити в банках до 200 тисяч гривень і не будуть сплачувати такий податок.

Раніше уряд передбачав у проекті Податкового кодексу норму про запровадження такого податку для всіх депозитів, незалежно від їх розміру.

Крім того, в Податковому кодексi уряд пропонує запровадити податок на нерухомість 10 гривень за квадратний метр на рік для приміщень площею від 100 квадратних метрів у містах і від 200 квадратних метрів у сільській місцевості.

Кабмін розраховує на підтримку парламентом своїх ініціатив. Попередня версія проекту Податкового кодексу не включала норми про запровадження податку на нерухомість.
XS
SM
MD
LG