Доступність посилання

ТОП новини

Добкін: журналіста Климентьєва знайдуть живим і здоровим


Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявляє, що головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, який зник 11 серпня, знайдуть живим. Про це Добкін сказав під час чаювання із журналістами кількох місцевих та загальнонаціональних ЗМІ.

«Я мешкаю в Харкові і в мене широкий спектр знайомих. Я глибоко впевнений, що Василя Петровича Климентьєва рано чи пізно знайдуть живим та здоровим, або він з’явиться сам живий і здоровий. Більше говорити не хочу, бо не володію інформацією, яка могла б пролити світло. Але тримаю розслідування справи на особистому контролі і щодня цікавлюся, чи є успіхи», – сказав Добкін.

За словами голови ОДА, він знає також про існування людей, які «щомісяця платили Климентьєву, щоб він про них не писав». Утім жодного прізвища Добкін не назвав.

Журналіст Василь Климентьєв, який у своїх матеріалах викривав корупційну діяльність серед податківців та правоохоронців, зник 11 серпня, і досі його місце перебування невідоме. Попри відсутність тіла, міліція порушила кримінальну справу за статтею убивство.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що до зникнення журналіста можуть бути причетні харківські правоохоронці, тому, щоб забезпечити об’єктивність розслідування, справу передали до центрального апарату МВС. Основна версія, яку розглядає міліція – вбивство через професійну діяльність. Не виключають і можливість інсценування викрадення.
XS
SM
MD
LG