Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали пропонують змінити ідеологію держави – Власенко


Народний депутат від БЮТ, юрист Сергій Власенко заявляє, що декларація «Про гідність, свободу і права людини», проект якої зареєстрував у Верховній Раді заступник голови парламентської фракції Партії Регіонів Вадим Колесніченко, пропонує змінити ідеологію України.

«Робиться спроба змінити ідеологію держави, говориться про те, що є щось вище, ніж права людини. Це спроба вибудувати іншу ієрархію і поставити щось над правами людини. Тут є юридична загроза така, що в подальшому дії держави по приборканню прав людини будуть прикриватися тим вищим, що буде поставлено над правами людини. Якщо це буде щось на кшталт цінностей духовного світу, то утиски прав людини будуть прикриватися боротьбою за цінності духовного світу чи любов’ю до вітчизни», – сказав Власенко в ефірі Радіо Свобода.

Як народний депутат і правник Власенко наголошує, що в основі функціонування держави й українського суспільства « має залишатися ідеологія, закладена в чинній Конституції, де права людини є найвищою цінністю».

Регіонал Вадим Колесніченко зареєстрував у парламенті проект декларації «Про гідність, свободу і права людини» наприкінці серпня.
XS
SM
MD
LG