Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті українську вдосконалюватимуть учителі з Румунії


Десять вчителів із Марамурешського повіту сьогодні приїжджають до Івано-Франківська, щоб упродовж десяти днів навчатися на курсах підвищення кваліфікації з української мови та літератури.

Домовленість про це була досягнута наприкінці липня під час візиту голови обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка до міста Бая-Маре. Тоді ж було поновлено Угоду про співробітництво між Івано-Франківською обласною держадміністрацією та повітовою радою Марамуреш.

Навчально-пізнавальна програма передбачає не лише лекційні заняття та педпрактику, а й відвідання навчальних закладів, спілкування з прикарпатськими освітянами та ознайомлення з Прикарпаттям. Завтра відбудеться презентація освіти Прикарпаття.

Заплановані також виїзди в Богородчани, Калуш, село Рожнів Косівського району. В останньому, приміром, матимуть педпрактику в навчально-виховному комплексі «Гуцульщина», відвідають виховний захід «Косівські таланти» і ночуватимуть у вчительських родинах.

Румунські освітяни побувають з екскурсіями в Манявському скиті, художньому музеї, музеях Степана Бандери та Івана Франка на Калущині, літературними стежками Косівщини, відвідають обласний муздрамтеатр, матимуть зустріч з письменниками Прикарпаття.

Українська громада Марамурешського повіту офіційно нараховує 35 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG