Доступність посилання

ТОП новини

Росія хоче укласти нові угоди з Чорноморського флоту


Російська сторона пропонує укласти договір про порядок застосування зброї військовослужбовцями Чорноморського флоту поза місцями базування.

Це випливає зі змісту договорів щодо особливостей функціонування ЧФ Росії в Криму, які готуються, повідомило джерело тижневика «Дзеркало тижня».

Крім того, за інформацією джерела, російські пропозиції, анонсовані заступником міністра закордонних справ Росії Григорієм Карасіним, включають документи про узгодження пересувань підрозділів ЧФ Росії поза місцями їх дислокації.

У документах також описується порядок пропуску через український кордон військовослужбовців Чорноморського флоту Росії, пільговий митний режим при ввезенні матеріально-технічних засобів для російського флоту і механізм заміни озброєнь.
Також Росія хоче укласти угоди про інфраструктуру флоту; про спільне використання НГЗ (навігаційно-гідрографічного забезпечення).

Фігурують у документах взаєморозрахунки, пов'язані з перебуванням ЧФ Росії з 28 травня 2017 року.

У свою чергу, українська сторона хоче укласти угоди про попередження надзвичайних ситуацій у місцях дислокації ЧФ Росії, про дії сторін у разі виникнення кризової ситуації, пов'язаної з використанням флоту.

Також Україна хоче підписати договір про питання юрисдикції та надання правової допомоги у кримінальних справах.
XS
SM
MD
LG