Доступність посилання

ТОП новини

Литвин пропонує скасувати ухвалений за основу проект Податкового кодексу


Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує парламенту скасувати ухвалення в першому читаннi проекту Податкового кодексу, пiдтриманого на попереднiй сесiї парламенту. Про це спiкер заявив на засiданнi погоджувальної ради.

За його словами, мiж профiльним комiтетом парламенту i урядом виникли деякi розбiжностi в пiдходах до пiдготовки проекту Податкового кодексу.

Литвин нагадав, що в Українi вiдбувалося всенародне обговорення проекту цього документа, i у зв’язку з цим було напрацьовано багато пропозицiй до цього документа.

«Якщо б ви, шановнi колеги, пiдтримали таку пропозицiю – заслухати iнформацiю Кабiнету Мiнiстрiв України про результати обговорення (проекту Податкового кодексу), потiм ухвалити рiшення про скасування голосування про ухвалення в першому читаннi цього проекту i запропонувати уряду, щоб вiн внiс вiдповiдний законопроект, i спокiйно, виважено, без змагань, хто внесе бiльше пропозицiй i поправок, опрацювати цей документ», – сказав Литвин учасникам засiдання.

Зі свого боку, голова парламентського комiтету з питань податкової та митної полiтики Сергiй Терьохiн пiдтримав пропозицiю спiкера про скасування ухвалення в першому читаннi проекту Податкового кодексу.

При цьому Терьохiн зауважив, що для його реалiзацiї необхiдно скасувати постанову парламенту про винесення на всенародне обговорення проекту Податкового кодексу. За його словами, згiдно з цiєю постановою уряду доручено до 5 вересня подати до Верховної Ради пiдготовлений до другого читання проект документа, проте цього досi не зроблено. У цiй же постановi профiльному комiтету парламенту доручено до 10 вересня пiдготувати цей документ до розгляду в сесiйнiй залi.

Тим часом, як заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, ПР підтримує пропозицію щодо заслуховування завтра на пленарному засіданні Верховної Ради інформації Кабінету Міністрів про підготовку проекту Податкового кодексу. «Ми вперше звернулися до широкого обговорення суспільства по законопроекту», – сказав Єфремов, заявивши, що це новий крок в роботі уряду та коаліції, який буде використовуватися і надалі.

3 вересня Кабінет Міністрів представив доопрацьований проект Податкового кодексу. 17 червня Верховна Рада ухвалила розроблений Кабміном проект Податкового кодексу в першому читанні, а 8 липня винесла його на всенародне обговорення.
XS
SM
MD
LG