Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ може завтра заблокувати трибуну парламенту


Фракція БЮТ має намір блокувати роботу Верховної Ради 7 вересня у разі, якщо парламент відмовиться розглянути на засіданні мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги й цін на газ. Про це повідомив голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

За його словами, президія ради фракції ухвалила відповідне рішення й на засіданні о 15:00 фракція має намір обговорити свої можливі дії 7 вересня.

Крім мораторію на підвищення тарифів, БЮТ вимагає й розгляду Верховною Радою мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок, а також оголошення податкових канікул для малого й середнього бізнесу.

Також опозиційна фракція наполягає на розгляді парламентом проекту постанови, яким забороняється сплачувати борг Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» перед компанією «РосУкрЕнерго» у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

Тим часом, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив сподівання, що фракція БЮТ не виконає своїх погроз і завтра не блокуватиме роботу Верховної Ради. За його словами, державі потрібні не потрясіння, а конструктивна робота. «Ті політичні сили, які будуть протидіяти цьому, я не думаю, що вони знайдуть підтримку наших виборців», – сказав Єфремов.

На завтра БЮТ також запланував акцію протесту під парламентом проти підвищення ціни на газ і тарифів на житлокомпослуги.
XS
SM
MD
LG