Доступність посилання

ТОП новини

Колеги зниклого харківського журналіста критикують перебіг слідства


Заступник головного редактора харківської газети «Новий стиль» Петро Матвієнко заявляє про неефективне розслідування кримінальної справи за фактом загибелі зниклого безвісти головного редактора цього видання Василя Климентьєва. «Розслідування йде за принципом броунівського руху, воно не просунулося до встановлення істини ні на крок», – сказав Матвієнко, додавши при цьому, що не має претензій до роботи слідчо-оперативної групи.

Водночас, за його словами, «ті версії, які треба або не треба розслідувати», подаються «зверху», а не ініціюються самими оперативними працівниками.

Крім цього, Матвієнко повідомив, що цивільну дружину зниклого журналіста, що займається дрібним бізнесом і мала прибути в Київ у понеділок для участі в прес-конференції, присвяченій зникненню Климентьєва, 4 вересня співробітники податкової попередили про початок перевірок її бізнесу й обов’язковій присутності в Харкові у зв’язку із цим.

Матвієнко назвав це тиском на дружину Климентьєва. Також. за його даними, зник один зі свідків у цій справі, що міг би прояснити ситуацію зі зникненням журналіста, – колишній співробітник міліції Андрій Козир.

За словами журналіста, цей чоловік возив Климентьєва на Печенізьке водосховище фотографувати угіддя, що належать нібито керівникові управління податкової адміністрації в Харківській області.

МВС відпрацьовує вісім версій у справі про зникнення Климентьєва. 12 серпня в Дзержинський райвідділ міліції Харкова звернулися родичі журналіста із заявою про те, що 11 серпня він пішов з будинку й не повернувся. 15 серпня була порушена кримінальна справа за статтею 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство).
XS
SM
MD
LG