Доступність посилання

ТОП новини

Печерський суд Києва видавав санкцію на обшук у Довгого – постанова


Печерський районний суд Києва видавав санкцію на обшук в квартирі секретаря Київської міської ради Олеся Довгого. Про це йдеться в постанові Печерського райсуду від 2 вересня, текст якої оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень України.

Дозвіл на обшук видали в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної Генеральною прокуратурою за фактом службової халатності посадовців Київської міської державної адміністрації, які допустили незаконний продаж пакетів акцій ВАТ «Київводоканал» і ВАТ «Київгаз», що належали міській громаді.

Досудове слідство встановило, що впродовж лютого 2009 року – березня 2010 року посадовці Київради неналежним чином виконали свої службові обов’язки, не повідомивши Головному управлінню комунальної власності КМДА про неможливість приватизації пакетів ВАТ «Київводоканалу» і ВАТ «Київгазу», що належать Києву.

У свою чергу, посадовці Головного управління комунальної власності Києва в період грудня 2009 – березня 2010 року незаконно реалізували пакети акцій зазначених товариств компанії ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», йдеться в постанові.

У зв’язку з цим Печерський суд задовольнив вимоги Генпрокуратури і надав слідчим відомства санкцію на проведення обшуків у помешканнях секретаря Київської міськради Довгого, керівника Головного управління комунальної власності КМДА, а також директора ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон».

Раніше сьогодні деякі ЗМІ з посиланням на джерела в Генпрокуратурі повідомили, що стосовно Довгого Генпрокуратура 30 серпня порушила кримінальну справу за фактом службової халатності і перевищення службових повноважень і що в квартирі секретаря Київради провели обшук.

Пізніше Генпрокуратура спростувала цю інформацію. А сам секретар Київради сьогодні заявив, що «обурений» появою недостовірної інформації про порушення стосовно нього кримінальної справи і проведення обшуку в його квартирі.


XS
SM
MD
LG