Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: для поїздок до Гонконгу українцям треба отримати китайську візу


У Міністерстві закордонних справ України уточнюють, що для поїздок до Спеціального адміністративного району Сянган (Гонконг) КНР громадянам України необхідно отримати китайську візу.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, коментуючи підписану 4 вересня угоду між Україною і Гонконгом про взаємне скасування віз.

Водночас представник МЗС уточнив, що українці можуть вільно відвідувати Гонконг і перебувати там впродовж двох тижнів, але у будь-якому разі отримавши для цього візу для в’їзду до Китаю.

4 вересня у Гонконгу міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та глава зовнішньополітичного відомства Гонконгу підписали угоду про взаємне скасування віз між Україною та Гонконгом. Підписання документа відбулося в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича в Гонконг. Відповідно до угоди, безвізовий режим між Україною і Гонконгом скасовується з 4 листопада.

Угода також не потребує ратифікації парламентами.

Гонконг, офіційно також відомий як Сянган, після повернення 1997 року під суверенітет Китайської Народної Республіки отримав у її складі статус спеціального адміністративного району, що передбачає його значну автономію з цілої низки питань. Зокрема, для відвідування Гонконгу зазвичай необхідна окрема гонконгзька віза, крім загальної китайської. Саме цю додаткову вимогу нині скасовують для громадян України.
XS
SM
MD
LG