Доступність посилання

ТОП новини

Новий уряд Австралії формуватиме старий прем’єр


Нинішній прем’єр-міністр Австралії Джулія Ґіллард створюватиме й наступний уряд країни після того, як її партію, яка перед тим отримала підтримку двох новообраних депутатів із-поза її лав, підтримали сьогодні ще двоє незалежних депутатів.

За результатами виборів 21 серпня до нижньої Палати представників Парламенту Австралії, обидві головні політичні сили отримали по 72 місця з загалом 150, тоді як для формування стійкого уряду необхідно принаймні 76 голосів.

Ідеться про досі владну лівоцентристську Австралійську партію праці (Австралійську лейбористську партію) Джулії Ґіллард і опозиційну правоцентристську Коаліцію, як називають парламентське об’єднання Ліберальної партії Австралії і Національної партії Австралії на чолі з лідером лібералів Тоні Абботтом.

Така ситуація склалася в Австралії вперше за багато десятиліть. Партійні керівники провели понад два тижні в переговорах зі ще шістьма новообраними депутатами, які не належать до цих двох сил, намагаючись схилити їх саме на свій бік.

Тепер, за результатами цих переговорів, загалом четверо з цих депутатів – єдиний представник Партії зелених і троє незалежних – пообіцяли підтримку Ґіллард. Таким чином, вона заручилася необхідним мінімумом у 76 голосів, щоб лишитися прем’єр-міністром.
XS
SM
MD
LG