Доступність посилання

ТОП новини

Янукович не їде до Польщі і не зустрінеться з Коморовським у Харкові


Президент України Віктор Янукович останньої миті скасував свій планований на завтра виступ на міжнародному Економічному форумі в місті Криниці в Польщі, повідомляють польські засоби інформації.

За цими повідомленнями, він попередив про це президента Польщі Броніслава Коморовського в перебігу їхньої сьогоднішньої телефонної розмови.

Янукович також поінформував Коморовського, що також не зустрінеться з ним 25 вересня, коли польський керівник перебуватиме в Харкові на відзначення 10-річчя з часу відкриття там Меморіалу жертв тоталітарного режиму, щоб ушанувати пам’ять розстріляних там польських військовополонених. Голова української держави в цей час маж бути з візитом у США.

У повідомленні про цю ж телефонну розмову прес-служби Президента України немає й слова про скасування візиту Януковича до Польщі і про неможливість зустрітися з Коморовським наприкінці вересня.

Там лише згадано, що «Президенти домовилися провести двосторонню зустріч на початку жовтня в Ялті».

Броніслав Коморовський має прибути до Харкова на вшанування пам’яті майже 4 тисяч польських офіцерів, знищених у Харкові, з загалом майже 22 тисяч поляків, розстріляних у кількох місцях тодішнього СРСР 1940 року по тому, як їх арештували після окупації Радянським Союзом східної частини Польщі внаслідок її поділу між СРСР і нацистською Німеччиною за пактом Молотова-Ріббентропа. За місцем найвідомішої страти біля Катині поблизу Смоленська в Росії ці події разом називають «катинським розстрілом».
XS
SM
MD
LG