Доступність посилання

ТОП новини

За розкрадання «повеневих» коштів присуджений перший тюремний термін


Про перший випадок, коли за розкрадання «повеневих» коштів притягнуто до реального покарання – позбавлення волі, повідомив сьогодні прокурор Івано-Франківської області Микола Гошовський.

Косівський районний суд засудив до п’яти років позбавлення волі громадянина, який у жовтні минулого року при виконанні робіт на подолання наслідків повені у цьому гірському районі привласнив понад 290 тисяч гривень, інформує кореспондентка Радіо Свобода.

Іще двоє посадових осіб арештовані за розкрадання у великих розмірах. Зараз у Рожнятівському районному суді слухається кримінальна справа, де вчинено розкрадання 2,5 мільйонів гривень.

Це представники підрядних організацій, які повинні були будувати протиповеневі споруди, а зробили «муляж» дамби. Отримавши 3 мільйони на будівництво дамби, вони витратили 300 тисяч на її імітацію, а решту грошей «реально обернули у власну користь».

За словами Миколи Гошовського, за останні два роки органи прокуратури порушили 76 кримінальних справ, у тому числі 54 стосовно посадових осіб органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, за зловживання, допущені при використанні «повеневих» коштів, особливо на відновлювальні роботи. Сума збитків сягає 14 мільйонів гривень.

53 кримінальні справи вже направлені до суду, по 39 винесені вироки. Але якщо раніше це були адміністративні стягнення, умовні терміни покарання, то тепер покарання реальне – арешт і позбавлення волі.

Уже цього року порушено понад десять кримінальних справ за розкрадання коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені 2008 року.
XS
SM
MD
LG