Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді обговорюють, як зберегти екосистему Карпат


Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи» в Ужгороді зібрала понад сотню науковців, дипломатів, парламентарів з 18 країн світу, зокрема з України, Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі, Чехії, Туреччини.

Як повідомляє кореспондента Радіо Свобода, конференція відбувається за сприяння програми Ради Європи «Зміцнення місцевої демократії та сприяння реформам місцевого самоврядування в Україні», Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон».

Під час зустрічі експерти шукатимуть шляхи збереження екосистеми Карпат, убезпечення гірських жителів від паводків та інших стихійних лих, поліпшення соціально-економічних умов у гірському регіоні.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида під час відкриття конференції заявив, що завдяки серйозному науковому підходу до проблем сталого розвитку Карпат вдасться спільно розробити соціально-економічні програми для гірських регіонів.

Чиновники та науковці кажуть, що ефект від подібних заходів є, бо вдається чітко спланувати, які кроки потрібні для досягнення тієї чи іншої мети, у даному випадку – збереження екосистеми Карпати. «У Закарпаття вже є чималий досвід реалізації європейських проектів – сьогодні в області за фінансової підтримки ЄС втілена низка успішних програм загальною вартістю понад 10 мільйонів євро. До прикладу, це – будівництво вантажного пункту пропуску «Ужгород», розвиток очисної мережі «Чиста вода», протипаводкових об’єктів», – заявив Ледида.

Міжнародна конференція в Закарпатті триватиме три дні – з 8 по 10 вересня. За її результатами планують ухвалити проекти Резолюції і Рекомендації Конгресу Ради Європи щодо сталого розвитку гірських регіонів.
XS
SM
MD
LG