Доступність посилання

ТОП новини

Попов: голів райадміністрацій у Києві тепер перепризначать


Голів районних державних адміністрацій у Києві призначатимуть наново після реорганізації цих структурних підрозділів у зв’язку з ліквідацією виконавчих органів районних рад, заявив у четвер перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

За його словами, це може відбутися після того, як буде ліквідовано виконавчі органи ліквідовуваних райрад.

При цьому Попов заявив, що нинішні голови райдержадміністрацій мають можливість довести, що вони відповідають критеріям професіоналізму, щоб бути знову призначеними на ці посади.

Раніше в четвер Київська міська рада вирішила ліквідувати районні ради в столиці України після того, як із цього ж дня набув чинності змінений закон про столицю, що передбачив таку можливість.

Із проханням до Верховної Ради внести ці зміни раніше звернулася сама Київрада з подання Олександра Попова, нещодавно призначеного на свою посаду представника Партії регіонів, який виконує обов’язки голови КМДА.

Опозиція заявляє, що ці зміни мають на меті утвердити в місті монополію на владу Партії регіонів, яка не змогла б перемогти на виборах до районних рад у Києві 31 жовтня.

Відповідно до закону про столицю, головами районних держадміністрацій у Києві повинні призначатися обрані голови відповідних районних рад, якщо вони є. Якщо ж цих рад немає, Президент призначає голів київських райдержадміністрацій на власний розсуд у загальному порядку, передбаченому Конституцією.
XS
SM
MD
LG