Доступність посилання

ТОП новини

Американців попереджають про небезпеку в разі спалення Корану


Індонезія, Пакистан і Індія – країни з найчисленнішим мусульманським населенням – попередили в четвер, що можливе здійснення планів християнської громади у США спалити примірники Корану може розпалити релігійний конфлікт.

Ці країни закликали владу США зупинити такі плани.

В Іраку прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі, засудивши ці плани, заявив, що їхнє здійснення може стати приводом для екстремістів здійснювати нові вбивства.

Оголошені плани невеликої харизматичної християнської громади у штаті Флорида у США влаштувати в суботу, 11 вересня, спалення священних для мусульман книг Корану на річницю терактів 11 вересня 2001 року, що їх здійснили мусульманські екстремісти, вже викликали хвилю критики і попереджень.

Державний департамент США наказав посольствам Сполучених Штатів не лише в мусульманських країнах, а й у всьому світі посилити заходи безпеки у зв’язку з можливим здійсненням акції.

Військові командувачі США попереджали, що спалення Корану викличе нові напади на американських військових за кордоном.

Лунали також попередження, що така акція поставить під загрозу життя всіх американців у країнах, де діють мусульманські радикали.

Подарунком для терористичної мережі «Аль-Каїда», яка зможе привернути на свій бік нових членів, назвав плани церкви з назвою Dove World Outreach Center президент США Барак Обама. У телевиступі раніше в четвер він заявив, що це спалення збільшить кількість охочих підірвати себе в американських чи європейських містах.

Тим часом керівник громади з міста Ґейнсвіла в штаті Флорида Террі Джонз заявляє, що, обміркувавши всі застереження і звернення, все ж вирішив здійснити свою акцію. За його словами, його громада хоче привернути увагу до того, що, як вона вважає, іслам є «релігією зла».

Водночас влада у США не має юридичних підстав заборонити спалення Корану, бо це було б конституційно забороненим обмеженням свободи висловлювання.
XS
SM
MD
LG