Доступність посилання

ТОП новини

Загрози життю всіх 58 дітей, які отруїлися в Євпаторії, немає – медик


Стан усіх 58 дітей середньої школи №12 Євпаторії, які перебувають з отруєнням у Євпаторійській міській лікарні, – середньої важкості, загрози їхньому життю немає. Про це сьогодні вранці в інтерв'ю журналістам у Євпаторії заявив начальник Управління охорони здоров'я міської ради Євпаторії Олексій Слободянник.

За його словами, в ніч із 9 на 10 вересня в Євпаторії було зареєстровано випадок групового захворювання школярів 12-ї середньої школи, учнів молодших класів. Діти почали надходити до лікарні з 0 годин 10 вересня, і за останню добу на стаціонар надійшли 58 осіб. У всіх дітей приблизно однакові симптоми захворювання. Слободянник повідомив, що двоє дітей наразі перебувають у відділенні інтенсивної терапії, проте це пов'язано з індивідуальними особливостями їхнього організму.

«У всіх дітей стан на сьогодні середнього ступеня тяжкості, в багатьох уже з позитивною динамікою, і загрози життю дітей немає», – сказав начальник Управління охорони здоров'я Євпаторії.

Попередній діагноз – гостра кишкова інфекція – не уточнений. За його словами, результати попередніх бактеріологічних досліджень стануть відомі близько 15:00, а остаточне дослідження буде готове через 72 години з моменту забору матеріалу на бактеріологічні дослідження.

Усі хворі – діти 1-4-х класів, які ходили на групу подовженого дня й харчувались у шкільній їдальні. «Ми припускаємо, що основне джерело інфекції – саме там», – зауважив Олексій Слободянник.

Ухвалено рішення, що учні молодших класів у найближчий тиждень не навчатимуться, харчоблок буде закрито. За всіма дітьми буде встановлено динамічне спостереження вдома, яке здійснюватимуть лікарі як дитячої, так і дорослої поліклініки.

До Євпаторії учора ввечері прибув головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко, який наразі виконує обов'язки міністра охорони здоров'я України.
XS
SM
MD
LG