Доступність посилання

ТОП новини

Президія політради «Нашої України» вся пішла в відставку


Президія політичної ради партії «Наша Україна» на засіданні політради в суботу одноголосно вирішила подати в відставку в повному складі, не чекаючи на з’їзд партії, який має обрати новий склад політради.

Перед цим про свою політичну відставку окремо оголосили також голова політради «Нашої України» Віра Ульянченко та її заступники Зіновій Шкутяк і Ярослав Ющенко.

Голова партії, колишній Президент Віктор Ющенко заявив, що рішення членів президії піти у відставку є моральною і відповідною оцінкою їхньої роботи, в тому числі під час виборів.

За його словами, цією відставкою вони дали «сигнал – моральний, етичний – членам партії та суспільству».

Члени президії, сказав Ющенко, хотіли цим кроком сказати, що не хочуть «на шальках терезів уточнювати», яка міра персональної відповідальності кожного з них за результат на президентських виборах.

Він додав, що всі члени президії розуміли, що, можливо, ідеї, які вони пропонували суспільству, не викличуть поки що зацікавленості в них повною мірою, але «вони не відступали від них, оскільки були впевнені в їхній правильності».

«Але паралельно хочу сказати, щоб ми на цьому тлі не поспішали формувати політику самопобиття, щоб ми не поспішали кидати каміння один в одного» , – наголосив Ющенко.

«Наша єдність, наше взаємне порозуміння – найбільший наш багаж», – додав він.

Раніше в суботу на засіданні політради партії «Наша Україна» вирішили, що ІХ з’їзд партії відбудеться 24 вересня.

Передбачено, що з’їзд має, зокрема, обрати нову політичну раду «Нашої України».
XS
SM
MD
LG