Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС вірять у зміцнення демократії за Януковича


Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу після зустрічі сьогодні в Брюсселі з Президентом Віктором Януковичем заявив, що говорив із українським керівником про важливість дотримуватися прав людини, демократичних принципів і верховенства права та підтримувати їх.

«Президент Янукович публічно наголошував на важливості дотримувати права людини. Тож ми очікуємо, що влада України забезпечить повну повагу до таких цінностей, як свобода засобів інформації, незалежність судової системи, чи цінностей, що стосуються майбутніх місцевих виборів», – заявив Баррозу.

«Я вірю, що під керівництвом Президента Януковича ці цінності далі утверджуватимуться», – додав він.

Обидва керівники після зустрічі оприлюднили формальну спільну заяву, в якій, зокрема, «наголосили на своїй однозначній підтримці подальшого зміцнення відносин ЄС і України і знову підтвердили свою відданість тісній співпраці з метою полегшити виконання плану реформ в Україні з метою зближення України з Європейським Союзом».

Оглядачі звернули увагу, що Віктор Янукович під час перебування в Брюсселі не згадував про прагнення України вступити до ЄС, про яке заявляла попередня влада Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG